Työntekijän palkkaaminen – käytännön ohjeita

Työntekijän palkkaaminen on harkittava huolellisesti, jotta työnantaja välttää työsuhteeseen liittyvät riskit. Työnantajalla on monia lakisääteisiä velvoitteita, joiden täyttämisestä on huolehdittava. Pikaisesti tehty palkkauspäätös ilman lakitietoja voi kostautua kalliilla hinnalla.

Hanki ajoissa tietoa työnantajan velvoitteista. Tämä artikkeli auttaa Sinut välttämään yleisimmän virheet.

Työnantajan ilmoitusvelvollisuus

Ensimmäisen tai myöhemmin uuden työntekijän palkkaaminen on pienyrittäjälle iso askel. Palkkaamiseen liittyvän tiedon hankintaa ei kannata lykätä huomiseksi, vaan se on syytä tehdä jo tänään. Yksinyrittäjän ei tarvitse järjestää itselleen työterveyshuoltoa, mutta osa-aikaisenkin ensimmäisen työntekijän palkkaaminen tekee tästä pakollisen.

Työterveyshuollon lisäksi on järjestettävä esimerkiksi vakuutukset, palkalaskennat ja palkkaperusteiset ilmoitukset. Työnantajan ilmoitusvelvollisuudesta saat lisätietoa Yritys-Suomi -sivulta.

Työsopimuksen tekeminen

Työsopimuslain mukaan suullinenkin sopimus on pätevä, mutta kirjallisen sopimuksen tekeminen on ehdottomasti suositeltavaa. Millaisen työsopimuksen sitten teet? Työsuhteen alkuvaiheen opas auttaa välttämään sudenkuopat.

Lisätietoa blogissa

Tutustu työsuhteeseen liittyviin blogikirjoituksiin >>

Artikkelin kirjoittaja

Varatuomari Inga Koskisella on yli 30 vuoden lakikokemus. Hän tekee asiakkaille työsuhteeseen liittyviä sopimuksia, konsultoi, kouluttaa ja hoitaa työsuhderiitoja myös oikeudessa.

Kysymyksiä mielessä?

Kommentoi alle tai ota meihin yhteyttä >>