Työntekijä Sosiaalisessa Mediassa

Somettaako työntekijäsi työpäivän aikana? Entä tihkuuko SoMe-päivitys kärkästä kritiikkiä pomosta? Sosiaalisen Median pelisäännöt puhuttavat työpaikoilla ja kaipaavat selvennystä.

Kuluuko työntekijän työaika SoMe:ssa?

Sosiaalisessa Mediassa voi kulua työntekijältä hetki jos toinenkin, myös työaikana. Työtehtävät takkuavat, kun työntekijän mielenkiinto ja aika kuluu muissa asioissa.

Työnantaja voi odottaa työtehtävien hoituvan asianmukaisesti, mutta lakisääteisillä tauoillaan työntekijä voi viettää aikansa haluamallaan tavalla.

Köydenvetoa sananvapauden ja lojaliteetin välillä

Sosiaalisen median pelisäännöt puhuttavat, on sitten kysymys työntekijän työaikana tai vapaa-aikana kirjoittamasta päivityksestä. Työntekijällä on oikeus sananvapauteen, mutta toisaalta hänen on oltava lojaali työnantajalleen. Sananvapauteen vedoten työntekijä voi kirjoittaa myös työpäivän negatiivisia ja epämiellyttäviä kuulumisia päivityksiinsä. Missä vaiheessa työnantaja voi puuttua työntekijänsä päivityksiin?

Sosiaalisessa Mediassa jaetut päivitykset voivat levitä hyvinkin nopeasti ja laajalle. Mitä mehevämpi päivitys, sitä laajempi jakelu.

Sosiaalisen median pelisäännöt

Työpaikalla kannattaa työntekijöiden kanssa keskustellen laatia sosiaalisen median säännöt, ohjeet joiden mukaan työpaikalla jatkossa toimitaan. Ne selkiyttävät toimintaa sosiaalisessa mediassa ja rajaavat sallitun toiminnan kielletystä.

Tarvitsetteko työpaikalla opastusta? Voitte tilata yritykseenne räätälöidyn lakivalmennuksen.

Henkilökohtainen konsultaatio on nopein tapa pikaisesti juuri Sinulle sopivaa täsmätietoa.

Tietoa artikkelin kirjoittajasta

Tämän artikkelin kirjoittaja on varatuomari Inga Koskinen, jolla on yli 30 vuoden lakikokemus ja runsaasti kokemusta verkkokoulutuksista. Lue lisätietoa Koskisen ammattitaidosta.