Tietoa meistä

Lakitoimiston tarina alkaa 1992

Nuorena maalaisjuristina minä, Inga Koskinen, pakkasin kapsäkkini ja perheeni. Muutin Turun seudulta isompiin ympyröihin, oikein stadiin asti. Vuosi oli 1991 ja koko maailma avoinna.

Toimiston perustamisidea syntyi seuraavan vuoden kesällä ja loppuvuodesta hoidin paperiasiat kuntoon. Uusi yritys putkahti päivänvaloon vuodenvaihteen jälkeen maaliskuussa 1993. Miksi?

Lakialan toimintatavat eivät vastanneet käsitystäni siitä, miten asiakkaita autetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Miten voit tehdä päätöksen hankalassa tilanteessa, jos et ymmärrä lakimiehesi puhetta tai tekstiä? Hienot juridiset termit ja tarkan koodin pukeutuminen pönkittävät lakimiehen omaa ammattiegoa ja nostavat juristin korokkeelle, silmäilemään sinua nenän vartta pitkin yläilmoista. Ei, ei näin.

Ammattiosaaminen on tärkeä osa lakimiehen työtä. Mutta huomaat sen kyllä, vaikka hienostelu heitetään syrjään ja puhumme samaa kieltä toisiamme ymmärtäen. Ja jos aurinko häikäisee silmiäsi, nousen sulkemaan sälekaihtimet. Sinä olet tärkein.

Millaisella kokemuksella starttasin?

Pääset lukemaan täältä lisätietoa minusta ja osaamisestani.

Toiminnan käynnistyminen 1990 -luvulla

Olin pääkaupunkiseudulla, vieraalla maaperällä. Kävelin Espoon lähiöitä ympäriinsä ja kiinnitin kerrostalon auloihin mainoslappuja. Tiedätkö sellaisia, jonka alareunassa on irroitettavia liuskoja? Ne piti tietenkin ensin saksilla leikellä toisistaan irti, ne olivat kuin haalistunut vappuhuisku. Liuskoista lähti kiva ääni, kun paperia heilutteli edestakaisin.

Joskus laput katosivat heti kerrostalon ilmoitustaululta. Joskus taas satoi kaatamalla ja paperit kastuivat. Muste levisi, vesipisarat valuivat hiuksia pitkin ja takki kastui läpimäräksi. Niin, sateenvarjoa tai sadetakkia ei siis ollut mukana, eipä vaan tullut mieleen.

Olin iloinen, kun pääsin lopulta auttamaan ensimmäisiä asiakkaitani. Jalkautuva markkinointi vaihtui Helsingin Sanomien kahden rivin ilmoitukseen. Automaatista ostetut halpiskäyntikortit muuttuivat graafisen opiskelijan opinnäytteeseen.

Vauhtia järjestömaailmasta

Pohdin hetken, mitä tehdä, kun minua pyydettiin valtakunnalliseen yrittäjäjärjestöön töihin. Onneksi tartuin määräaikaiseen pestitarjoukseen. Työ oli mielenkiintoista ja samalla sain runsaasti uusia tuttavuuksia. Puskaradio lauloi kiivaasti asiakkaiden sanomaa.

Sitä iloa, kun kotitoimisto pääsi vihdoin muuttamaan Helsingin Hietalahden vuokratilaan. Takapihan roskalaatikkonäkymät eivät silmiä hivelleet, mutta se ei haitannut tahtia. Tein juuri sitä, mitä halusin, autoin asiakkaita selvittämään ongelmalliset tilanteensa. Hyvin tuloksin.

Sitä onnea, kun toimisto otti Milleniumin vastaan Turun seudulla. Ikkunashoppailu kylän raitilla johti uuden oman toimitilan löytymiseen, Piikkiön parhaalta paikalta.

Toukokuu 2011

Työmatkoja ympäri Suomea, jopa viisi reissua viikossa Piikkiöstä käsin, aina Kemi-Tornioon asti. Lentokoneellakin matkustaen päivät venyivät myöhäiseen iltaan ja vapaa-aika jäi vähiin. Hiilijalanjäljestä en tykännyt ollenkaan, se soti luomupienviljelijän ajatusmaailmaa vastaan.

Kun en enää jaksanut hymyillä, oli pakko tehdä jotain radikaalia. Tiukka maantieteellinen rajaus Helsinki-Tampere -akselille pudotti työmatkojen määrää rajusti. Ja tulojen. Oli etsittävä uutta suuntaa yrityksen toiminnalle.

Miten yhdistää ekologisuus omaan yritykseen?

Syyskuu 2015

Perustin ensimmäisen blogini syyskuussa 2015. Yllätyin positiivisesta ja innostuneesta vastaanotosta, lukijamäärät kasvoivat kohisten. Sain ensimmäisiä palautteita, jotka lämmittivät mieltä ja kannustivat jatkamaan. Toimisto oli uudella, oikealla tiellä.

“Onnea, Inga, blogisi johdosta! Olet edelläkävijöiden joukkoa.”

– Anne-Maria Korhonen

“Kiitos Inga Koskinen tästä blogista jota pidät ja autat meitä yrittäjiä pysymään ajan tasalla.”

– Outi Marjamaa

Löydät lisää asiakaspalautteita täältä.

Entä nyt ja tulevaisuudessa?

Lakitoimiston tarina jatkuu…

Digitaaliset palvelut ovat vieneet mukanaan. Haluan kehittää verkkopalveluja edelleen, jotta pystyn auttamaan yhä useampaa sinua ja entistä edullisemmin hinnoin. Vuoden 2019 alussa laskin yrittäjien hintoja arvonlisäveron verran, jotta yksinyrittäjilläkin on parempi mahdollisuus käyttää asiantuntijaa sopimusten teossa.

Sopimukset ovat lähellä sydäntäni, niiden avulla voi välttyä niin monelta murheelta. Ja jos niitä ongelmia pääsee syntymään, autan käräjilläkin.

Nyt en enää juokse vesisateessa lappujen kanssa. Sen sijaan sohvan nurkassa on mukava istua läppäri sylissä, hörppiä kahvia ja tehdä töitä paremman huomisen puolesta.

Toimiston arvot kiteytettynä

  • Ihmisläheinen
  • Kokemus
  • Nykyaikaisesti

Pidetään yhteyttä!

Kehittämisterveisin Inga