Testamentin tekijän tahto ei toteudu

Sinua on kehotettu tekemään testamentti. Ehkä olet jo tehnytkin sellaisen. Mutta oletko varma siitä, että testamentti on tahtosi mukainen? Ja että omaisuutesi myös jaetaan toiveidesi mukaan?

Miksi tahto ei toteudu?

Ei minulla nyt ole aikaa miettiä perintöasioita

Testamentin tekemistä lykätään usein vanhemmalle iälle. Tai se jää kokonaan tekemättä. Ikäviä asioita ei tohdita miettiä. Silloin jää selvittämättä myös se, kenelle omaisuus päätyy kuoleman jälkeen.

Esimerkiksi uusperheellinen tuskin olisi halunnut, että hänen ex-puolisonsa saa hänen omaisuutensa. Tai avoliitossa olevan tahto ei ollut, että avoleski jää ilman asuntoa.

Pystyn tekemään testamenttini itse

Valitettavan usein testamentti halutaan tehdä mahdollisimman edullisesti. Internetistä löytyy useita ilmaisia testamentin malleja. Tulostetaan sopivalta tuntuva malli ja allekirjoitetaan se. Ja sen jälkeen unohdetaan koko asia.

Kuoleman jälkeen omaisuuden kohtalo voi olla aivan toisenlainen kuin testamentin tekijä halusi. Jos testamentin todistajina on puoliso tai sisko, on testamentti kokonaan pätemätön. Tai lakiosien vaatimista ei ole osattu huomioida. Tai lapsen puoliso vie erotilanteessa perinnön itselleen.

Tuttu lakiopiskelija tekee testamenttini halvalla

Opiskelijan, vastavalmistuneen tai muunlaisissa tehtävissä toimivan lakimiehen kokemuksen puute voi aiheuttaa ikäviä yllätyksiä. Ja ne tulevat ilmi vasta testamentin tekijän kuoleman jälkeen.

Testamentin tekemisessä kannattaa kääntyä kokeneen asiantuntijan puoleen. Monipuolinen kokemus auttaa huomioimaan perhetilanteen, yritystoiminnan, jäämistöoikeuden ja perintöverotuksen näkökulmat.

Kun lakimies hoitaa myös testamenttiriitoja tuomioistuimessa, saa hän arvokasta kokemusta testamenttien laatimista silmällä pitäen. Hänelle on kertynyt käytännön kautta kokemusta pätevien testamenttiehtojen muotoiluun.

Miten varmistat tahtosi toteutumisen?

Voit tiedustella lakipalveluistamme maksutta. Voit halutessasi myös itse perehtyä testamentteja koskevaan lakitietoomme.

Lakineuvonta -palvelussa voimme tarkastaa testamenttiluonnoksesi. Palvelu hoituu myös verkon välityksellä, sillä arkaluontoiset tiedot liikkuvat turvallisesti salattua sähköpostiyhteyttä käyttäen.

Entä mitä maksaa?

Lakipalveluiden hintatiedot löydät hinnastosta.

Pienellä investoinnilla saat siis tarkistettua tilanteesi ja kokeneen lakimiehen ohjeet. Kohtuuhinnalla saat myös Sinulle sopivan yksilöllisen testamentin. Näillä hinnoilla voit varmistua kymmenien tai satojen tuhansien euron arvoisen omaisuutesi päätymisen juuri niille henkilöille, kuin itse haluat. Tai säästää tuhansiakin euroja perintöveroissa.

Testamentin tekeminen onnistuu hyvin myös verkon välityksellä.

Artikkelin kirjoittaja

Tämän artikkelin kirjoittaja on asianajaja Inga Koskinen, jolla on vuosikymmenien kokemus perheen lakiasioiden hoitamisesta. Lisätietoja Inga Koskisesta on verkkosivultamme.