Suullisten sopimusten riesa

Yllättävän moni suomalainen sopimus tehdään suullisesti, näin myös hevosalalla. Syitä on monia. Suullinen sopimus voi aiheuttaa kalliita ongelmia.

Miksi suullinen sopimus tehdään?

Yksi on epävarmuus sopimuksen sisällöstä, jolloin jätetään helposti kirjallinen sopimus tekemättä. Ei tiedetä, mitä paperille kirjaisi. Toinen yleinen syy on kiire, jolloin ei löydetä aikaa sopimuksen rustaamiselle. Kolmas, ettei yksinkertaisesti tiedetä, mistä saa tietoa sopimusten tekemistä varten.

Usein oletetaan, ettei sopimusta ole olemassa, jos ei löydy paperia. Tämä käsitys on kuitenkin väärä.

Jos viet hevosesi täyshoitotallille tai annat kaverin kisata hevosellasi, teillä on olemassa sopimussuhde. Silloin, kun sopimusta ei tehdä kirjallisesti, voi ristiriitatilanteissa tulla vaikeuksia suullisen sopimuksen toteen näytössä.

Mitä sisältyy täysihoitoon? Kuka vastaa hevosen loukkaantumisesta kisareissulla?

Sopimusriidat voidaan estää

Sopimusriidat tulevat kalliiksi. Voit joutua luopumaan oikeuksistasi, kun et vie riitaa kuluttajaviranomaisen tai käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Jos taas lähdet prosessaamaan, kuluu aikaa ja rahaa.

Paras tapa välttää sopimusriitoja on tehdä kirjallinen sopimus. Siihen on helppo palata ja tarkistaa sisältö, kun sovitut asiat ovat päässeet unohtumaan. Kirjallinen sopimus toimii myös muistin tukena.

Sopimuksen tekoon ensiaskel on toimistomme Lakineuvonta -palvelumme, joka sopii myös sopimusten tarkastamiseen. Otathan yhteyttä!

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Suullisten sopimusten riesa”

Kommentointi on suljettu.