Näin säästät lakimaksuissa

Lakimiehen palkkiot ovat muhkeita. Sen täytyy olla totta. Olet kuullut uutisia, joiden mukaan välimiespalkkiot voivat yhdessä jutussa olla jopa satojatuhansia euroja. Tai oikeudenkäyntipalkkiot useita kymmeniä tuhansia. Täytyyhän lakimiehen käyttäminen olla siis kallista – vai onko sittenkään aina näin?

Faktaa vai fiktiota?

Mietitään hetki vakuutusmaailmaa. Sinulla on vakuutus, josta maksat vuosittain muutaman sadan euron suuruista vakuutusmaksua. Vahingon sattuessa sinulle jää maksettavaksi omavastuuosuus vakuutusyhtiön korvatessa loput. Taloudellinen tilanteesi on hallittavissa.

Entäpä jos sinulla ei olisikaan vakuutusta. Olet säästänyt satojen eurojen vakuutusmaksut, kyllä. Mutta vahinkotilanteessa se ei paljon lohduta, kun omasta kukkarostasi on löydyttävä kymmeniä tuhansia euroja vahingon korvaamiseen…

Jos ottaisitkin aikaisemmin yhteyttä lakimieheen

Mitä suurempi vahinko, sitä isommat korvaukset. Mitä mehevämpi riita, sitä suuremmat kustannukset. Toimimalla aikaisemmin säästät. Kun otat lakimieheen ajoissa yhteyttä ja teet sopimuksen, otat samalla vakuutuksen tulevien omaisuusriskien varalta. Yhdellä erolla. Sopimuksesta maksat vain kertamaksun, vakuutuksista maksat vakuutusmaksut vuosittain.

Olet vakuuttanut asuntosi omaisuusvahinkojen varalta. Vakuutuksesta ei kuitenkaan ole apua, kun ex-puolisosi perii asunnon. Tai yritysvakuuksesta, kun menetät yrityksesi erotilanteessa.

“Sopimus on halpa ja hyvä vakuutus”

Pari sataa euroa maksavalla sopimuksella voit vaikuttaa kymmenien, jopa satojen tuhansien eurojen arvoisen omaisuutesi kohtaloon. Siihen, että oma tahtosi ja toiveesi toteutuu.

Samalla säästyt kalliilta riidoilta, jotka vaivaavat mieltäsi ja vievät aikaasi. Miten sinä haluat aikasi viettää? Rauhallinen perheilta tai rentoutumishetki mieluisan harrastuksen parissa? Vai hermoilla ja murehtia tulevaisuudesta? Päätös on sinun.

Jos kääntyisitkin kokeneen lakimiehen puoleen

Lakipalvelun kustannuksiin vaikuttavat seuraavat seikat

  • tuntihinta (Turun seudun lakipalveluissa yleisesti ottaen keskimäärin 200 – 250 € + alv 24 %)
  • laskutettavat tunnit eli asian hoitamiseen käytetty aika (huomattavia eroja lakipalvelun tarjoajien välillä mm. työtehokkuuden mukaan)
  • lakimiehen kokemus (kokenut lakimies ratkaisee ongelmat nopeammin ja osaa ottaa laajemmin asiaan vaikuttavat seikat huomioon, kuten veroseuraamukset)

Tutustu toimistomme lakipalvelun hinnoitteluun verkkosivuillamme ja tiedustele lisää maksutta. Huomaat, että saat kokeneen asianajajan lakipalvelun kohtuuhinnalla.

Tee omat sopimus”vakuutuksesi” nyt

Toimistomme lakineuvonta -palvelu sopii hyvin tilanteesi tarkistukseen. Saat kokeneen asianajajan arvion ja alkuneuvot ilman jatkovelvoitteita. Usein asia ratkeaa jo startti-vaiheessa.

Nyt saat alkuneuvottelun asianajajan kanssa myös verkkokaupasta lisäetuna maksutapojen lisäksi pdf-opas, joka auttaa Sinua valmistautumaan Starttiin ja säästämään aikaa.

Arktikkelin kirjoittaja

Tämän artikkelin on kirjoitanut asianajaja, varatuomari Inga Koskinen, jolla on yli 30 vuoden monipuolinen kokemus lakimiestehtävistä. Tämä kokemus on lähes kokonaan asianajotyöstä. Inga Koskisesta löydät lisätietoa verkkosivultamme ja Inga Koskisen LinkedIn -profiilista.

Maksuton tiedustelu

Jos sinulla on kysyttävää toimintatavoistamme tai palveluistamme, varaa oma maksuton aikasi verkossa.