Miten pienyrittäjä saa lakitietoa edullisesti?

Pienyrittäjän aika on usein kortilla. Sinulla ei ole aikaa itse paneutua kaikkiin yritystoiminnan osa-alueisiin, vaikka olet itse niistä kuitenkin vastuussa. Sinun on tarkkaan harkittava, mitä ulkopuolisia palveluja käytät yrityksessä.

Mitkä yritystoiminnan osa-alueet ovat sellaisia, että niihin kannattaa investoida? Lakiasiat on kiistatta listan kärkipäässä.

Miksi lakiasioiden selvittäminen on tärkeää?

Pienyrittäjänkin liiketoiminta perustuu sopimuksiin. Yhteistyösopimukset ja tarjoukset asiakkaille on tehtävä huolellisesti, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Asiantuntijan avulla laadittu sopimus antaa sinulle turvaa sekä vakuuttaa asiakkaat ammattimaisuudella. Näin saat enemmän asiakkaita ja tuloja yritykseesi.

Juristipalkkioissa säästäminen voi tulla kalliiksi. Tuhansien, jopa kymmenientuhansien oppirahat ovat liian kallis maksu siitä, ettei lakiasioita ole selvittänyt itselleen.

Mitä vaihtoehtoja sinulla on lakitiedon hankkimiseen?

Valitse hyvä juristi

Lakimiehiä on monenlaisia. On juristia, varatuomari, oikeusnotaaria ja vaikka mitä. Lakimiehen ammattinimikkeet eivät aukea kaikille. Sen lisäksi pitäisi vielä tietää, kuka lakimiehistä on pätevin ja kustannustehokkain pienyrittäjän auttamiseen. Onko se tuttavapiiriin kuuluva juristi vai joku muu?

Sopivan lakimiehen löytämiseen kannattaa käyttää aikaa. Myöhemmin lakimiehen vaihtamisesta aiheutuu ylimääräisiä lisäkustannuksia.

Lataa ensimmäiseksi itsellesi maksuton opas, jossa on selitetty lakimiehen nimikkeet ja valintakriteerit selkeästi. Oppaan tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään. Tämä lakipalvelun ostajan opas on tehty sinua varten, jotta tiedät, mihin seikkoihin kiinnität huomiota juristin valinnassa.

Järjestöjen jäsenneuvonta

Mitä muita vaihtoehtoja sinulla pienyrittäjänä on? Monet yhdistykset tarjoavat jäsenilleen myös ilmaista lakineuvontaa. Tämän neuvonnan saaminen edellyttää, että yrittäjä on järjestön jäsen ja maksaa myös jäsenmaksun.

Yritystoimintaa aloitettaessa on tärkeä selvittää omaan toimintaan liittyvät lain kompastuskivet. Aloittava yrittäjä joutuu yleensä säästämään menoissa ja karsimaan kaikki ylimääräiset kustannukset. Pienyrittäjä ei välttämättä tarvitse lakineuvoja vuosittain, mutta jäsenmaksu on kuitenkin joka vuosi maksettava jäsenedun säilyttämiseksi.

Mistä ilmaista lakitietoa?

Internetistä löytyy runsaasti yrittäjälle hyödyllistä lakitietoa. Ongelmana kuitenkin on, että monet tietolähteet eivät ole luotettavia. Puhumattakaan siitä, onko netistä löytyvä tieto vielä ajan tasalla vai jo vanhettunutta. Lainsäädäntö nimittäin muuttuu tiuhaan tahtiin. Lisäksi tuomioistuinten suhtautuminen lain tulkitsemisessa voi muuttua.

Pienyrittäjälle hyödyllistä käytännönläheistä lakitietoa löydät blogistamme. Esimerkkinä suosittelen tutustumaan yritystoiminta-kategorian postauksiin. Kirjoituksissa on myös linkkejä internetistä löytyviin luotettaviin tietolähteisiin.

Verkkokaupassamme on yrittäjille e-lakioppaita, jotka saat suoraan sähköpostiisi. Tutustu verkkokaupan lakioppaisiin, myös maksuttomiin. Yksi suosituimista oppaistamme on Suullisen sopimuksen vahvistamisopas.

Ilmaista kuluttajaneuvontaa

Kuluttaja-asioissa yrittäjät saavat maksutta neuvontaa puhelimitse kolmena päivänä viikossa kahden tunnin ajan.

Katso tarkemmat tiedot Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.

Entä jos on aikapula?

Yrittäjän on tunnettava liiketoimintansa perusasiat myös lakipuolelta.

Kaikilla yrittäjillä ei ole aikaa surffailla netissä ja lukea oppaita. Ottaako sitten ohranen?

Tiesitkö, että sinulla on käytettävissä myös edullinen tapa hankkia pikakonsultaatiota kokeneelta lakimieheltä nopeasti ja helposti? Lakineuvonta -palvelumme on tehty tätä tarkoitusta varten ja onnistuu loistavasti verkon välityksellä. Tilauksen yhteydessä pääset valitsemaan verkkokalenterista sinulle sopivan ajan neuvontatuokiolle.

Artikkelin kirjoittaja

Tämän artikkelin on kirjoittanut asianajaja Inga Koskinen, jolla on yli 30 vuoden kokemus yrittäjien lakiasioiden hoitamisesta ja yli 15 vuoden kokemus  yrittäjäjärjestön jäsenten neuvonnasta.

Asiakaslähtöinen juristipalvelu
Ihmisläheinen lakipalvelu

Tutustu Inga Koskisen ammattitaitoon tarkemmin verkkosivullamme, josta löydät Ingan ansioluettelon ja tarinan.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää. Miten voimme auttaa sinua?