Miksi sovinto?

Oletko menettänyt puhevälit naapuriin? Tai onko Sinulla ongelmia sopimuskumppanin kanssa? Eroaikeita? Jos haluat saada tilanteesi helpommaksi, lue tämä artikkeli.

“Huudoksi se aina menee, kun naapurin näkee.”

Tilanne voi tuntua Sinusta toivottomalta. Välirikko on kestänyt jo vuosia eikä loppua näy. Riitapukari on joskus loukannut sinun oikeuksiasi. Ehkä teillä oli yhteinen rakennusprojekti naapurin kanssa, mutta tämä ei suostunutkaan maksamaan omaa osuuttaan. Tai teillä on erimielisyyttä yhteisten alueiden käytöstä.

Naapurin välttely vaikuttaa koko elämääsi. Suunnittelet aikataulusi sen mukaan, että näkisit naapuria mahdollisimman vähän. Miten tästä tilanteesta pääsisi eroon muuten kuin muuttamalla pois?

“Luotin toisen sanaan ja petyin pahemman kerran.”

Olet sopinut suullisesti, mutta joutunut karvaasti pettymään. Kaikki eivät toimi suullisen sopimuksen mukaisesti. Eivät edes lähimmät henkilöt.

Jouduit maksamaan toisen puolesta korvauksia. Tai et saanut sitä, mitä sinulle oli luvattu. Pohdit, voisiko asialle tehdä jotain. Kannattaako asia viedä käräjille, pystytkö näyttämään suullisen sopimuksen toteen?

“Me vain ajauduttiin erilleen.”

Vuosien saatossa puolisosta on löytynyt ärsyttäviä piirteitä. Riidat lisääntyvät ja vietätte yhä enemmän aikaa kodin ulkopuolella. Kotitilanne kalvaa mieltäsi ja nielee voimavarasi.

Et tiedä, mitä tekisit. Olosi on epätoivoinen.  Onko ero oikea ratkaisu?

Mikä ratkaisuksi?

Kaikissa tilanteissa on mahdollista sovitella riitaa. Ulkopuolinen asiantuntija kuuntelee sinua ja selvittää tilanteesi. Kertoo sinun oikeutesi ja sovinnon vaihtoehdot. Ja neuvottelee toisen osapuolen kanssa.

Parisuhteessa ongelmat voivat helpottua, kun omaisuusasiat saadaan sovittua eron varalta.

Varauomari Inga Koskinen neuvottelee kanssanne erikseen ja yhdessä sekä laatii sopimuksen, jos pääsette sovintoon. Saat käyttöösi asianajajan monipuolisen vuosikymmenien lakimieskokemuksen. Tarvittaessa riita-asiasi hoidetaan tuomioistuimessa.

Entä mitä maksaa?

Sovinnon mahdollisuus voidaan selvittää edullisella Lakineuvonta -palvelulla ja sovintosopimus laaditaan sovittuun pakettihintaan. Lisätietoa hinnoittelusta löydät täältä >>

Asiakkaamme ovat saaneet erittäin hyviä kokemuksia sovinnon edistämispalvelusta. Ota rohkeasti yhteyttä, niin kuulet, miten voimme auttaa juuri sinua. Tiedustelu on maksuton.