Lakimies

Hei, olen Inga!

Varatuomari, OTK

Yli kolmenkymmenen lakivuoden aikana olen perehtynyt arkielämässä tarvittavaan lakiosaamiseen. Vahvuuteni ovat nopea oppimiskyky ja monipuolisuus. Esimerkiksi sopimusten laatimisessa huomioin myös veroseuraamukset ja yrityksen lakiasioissa yrittäjän perhetilanteen.

lakipalvelu(at)ingakoskinen.fi

Koulutus

Lakimies

Turun Yliopisto 1987

Oikeustieteen kandidaatti

 

Pedagoginen pätevyys

Hämeen Ammattikorkeakoulu 1997

Erillisen aineenopettajan opinnot 35 ov

 

Hevostalous

Axxell Brusaby 2015

Grundexamen inom hästhushållning
(hästskötare)

Tuotekehitys

Rastor Oy 2016

Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto

 

Varatuomari

Varatuomarin arvonimi 1989, Turun hovioikeus

Sovittelija

Suomen Asianajajaliiton sovittelijakoulutus 2000

Kielitaito

Suomi, Svenska, English, ру́сский

Työkokemus

Asianajotoimisto Inga Koskinen Ky

1992 – jatkuu edelleen

Asianajaja, valmentaja

Perhe- ja jäämistöoikeus, sopimus- ja työoikeus, sovittelu, oikeudenkäynti

 

Asianajotoimisto Procopé & Hornborg Oy

1991-1992

Avustava lakimies

Oikeudenkäynti, sopimus (myös kansainvälinen)

 

Turun raastuvanoikeus

1990, 1991

vs Oikeusneuvosmies

Useita määräaikaisia sijaisuuksia

 

Suomen Yrittäjäin keskusliitto ry SYKL

1993-1994

Lakimies, luennoitsija

Jäsenyritysten neuvonta, koulutus ja edunvalvonta mm. verotus, sopimus

 

Postipankki Oy

1989-1990

Lakimies, henkilöstökouluttaja

Perhe- ja jäämistöoikeus, sopimus- ja yritysoikeus

 

Asianajotoimisto Erja Haikonen Ky

1989-1991

Avustava lakimies, luennoitsija

Yleisjuridiikka, työ- ja sopimusoikeudellisia luentoja

 

Julkaisut

Yhdistystoiminta

Ingan tarina

Mistä kaikki alkoi?

Uravalinta on ollut yksi elämäni helpoimpia päätöksiä. Toiveammatti oli selvillä jo ennen koulun aloittamista, kiitos isoisä-poliisin innoituksen oikeudenmukaisuuden tavoitteluun. Lukion opinto-ohjaajalle esitin tasan tarkkaan yhden kysymyksen: "Mitä aineita kannattaa valita, kun haluan lakimieheksi?" Ohjaajan häkeltymisestä oli pääteltävissä, että kysymys oli hänen mielestään perin kummallinen.

Yrityskipinä syttyy

Vuosi 1990. Pari vuotta juristiksi valmistumisen jälkeen oli edessä muutto perheen kera maalaiskaupungin rauhasta pääkaupunkiseudun vilskeeseen. Työkokemusta isoista ympyröistä, eduskunnan herrahissillä ajelua, ylen uutisissa vilahtelua, shoppailua putiikeissa… Jopa ulkomaille muuttoa haikaillen. Mutta, mutta… Minkäs sitä paljasjalkalainen heideken-turkulainen koti-ikävälleen mahtaa?

Syttyi kipinä oman yrityksen perustamiseen, vapauteen valita asiakkaat ja jutut, joiden menestymismahdollisuuksiin uskoo. Ei enää "saappaat jalassa kaatuen" -toimeksiantoja, kiitos.

Ensimmäinen toimistohuone Helsingin Hietalahdessa ei ollut ihan luxusluokkaa. Toimiva kyllä, mutta takapihan roskalaatikko-näkymät eivät silmiä hivelleet. Palava tahtotila maailman parantamiseen peittosi kuitenkin vaatimattomat puitteet. Pienin askelin, ihmistä auttaen juttu kerrallaan.

Paluumuutto Turun seudulle

Viisi vuotta ja monta arvokasta kokemusta rikkaampi. Pääkaupungin pölyt karistettiin ja toimiston muutto Turkuun toteutui. Vihdoinkin!

Vuosituhannen vaihteessa iltakävely Piikkiön raitilla toi mukanaan uusia tuulia. Ikkunashoppailu paljasti väljästi kalustetun kiinnostavan liikehuoneiston. Yritykselle löytyi sopiva toimitila Piikkiön keskustasta bonuksena hyvät kulkuyhteydet ja pysäköintitilat. Ja siinä ollaan edelleenkin.

Tasapainottavat harrastukset

Hyvät harrastukset antavat puhtia leipätyöhön. Kirjoittaminen on aina ollut mieluista. Teini-iässä kirjoitettua päiväkirjaa on nostalgista lukea ja todeta, miten heppoinen lukko on nuoruuden salaisuudet aikanaan suojannut... Lakiaiheiset blogikirjoitukset sen sijaan ovat kaiken kansan luettavaa.

Hevoset, koira ja tallikissa ovat osa perheemme jokapäiväistä arkea. Ratsastuksen lisäksi sujuvat hevosten hoito, tallityöt ja lannanluonti: tarhojen siivous on yksi mielipuuhistani. Kyllä.

Päivä toisensa jälkeen saan kokea, millaisen yhteisymmärryksen 600 kiloisen eläimen kanssa voikaan löytää. Tunne on sanoin kuvaamaton.

Jatkuu...

Vuosikymmeniä toiminut yritys kehittyy edelleen. Asiakkaita autetaan toimivilla kohtuuhintaisilla palveluilla sovinnollisuus kantavana voimana. Digimaailma, elinikäinen oppiminen… Tämä tarina todellakin jatkuu… - Inga