Avioehtosopimus

Avioehdosta kannattaa puhua. Avioliiton solmiminen tuo mukanaan avio-oikeuden, mikä voi erotilanteessa johtaa yllättävään lopputulokseen.

Mitä avio-oikeus tarkoittaa

Lain mukaan aviopuolisoilla on puolin ja toisin avio-oikeus toistensa omaisuuteen. Tämä tarkoittaa lähtökohtaisesti sitä, että avioliiton päättyessä puolisot saavat puolet yhteenlasketusta netto-omaisuudesta. Riippumatta siitä, kumman nimissä omaisuus on.

Oletko miettinyt, mihin avio-oikeus johtaa Sinun avioliittosi päättymistilanteessa? Avioliitto voi päättyä avioeron tai toisen puolison kuoleman johdosta.

Toisella puolisolla voi olla huomattavasti enemmän omaisuutta, jolloin hän joutuu erotilanteessa luovuttamaan omaisuuttaan puolisolle. Tai toinen puoliso on velkaantunut ja puolisoiden kesken jaettava omaisuuden säästö kutistuu olemattomaksi.

Autamme sinua selvittämään avioehdon merkityksen ja vaikutuksen juuri teidän tilanteessanne.

Avioehtosopimus

Puolisot voivat poistaa avio-oikeuden kokonaan tai osittain tekemällä avioehtosopimuksen. Avioehtosopimus on mahdollista tehdä jo ennen avioliiton solmimista tai avioliiton aikana.

Avioehtosopimus tehdään kirjallisesti ja kaksi esteetöntä henkilöä todistavat sen oikeaksi.  Avioehdon voimaan tulon edellytyksenä rekisteröinti maistraattiin.

Avioehtosopimuksen tekeminen

Avioehtosopimukseen tarvitaan molempien kihlakumppanien tai aviopuolisoiden allekirjoitus.  Avioehtosopimusta on mahdollista myös muuttaa.

Lisätiedon hankkiminen helpottaa avioehdosta keskustelua kihlakumppanin tai puolison kanssa.

Mistä saa lisätietoa avioehdosta?

Miten käytännössä tehdään avioehto?

Avioehtosopimuksen tarve ja sisältö ratkaistaan juuri Sinun tilanteesi kannalta. Asianajaja Inga Koskinen jatkaa kanssanne keskustelua ja auttaa löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun.

Toimistollamme laaditaan avioehtosopimuksia. Meiltä saatte avioehtosopimuksen todistajat ja huolehdimme avioehtosopimuksen rekisteröinnistä. Hoidamme asian alusta loppuun asti.

Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä toimistoomme. Voit ottaa yhteyttä yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa. Riippumatta siitä, kumpi on ottanut yhteyttä yhteyttä, otetaan molempien puolisoiden etu huomioon.

Maksuttomalla tiedustelulla saat lisätietoa ja kohtuuhintaisella starttipalvelulla käynnistyy avioehdon teko.

Avioehto verkkokaupasta

Verkkokaupasta voit tilata heti sähköpostiisi avioehtosopimusoppaan, josta saat selkeät ohjeet avioehdon omatoimiseen tekemiseen.

Yksi kommentti artikkeliin ”Avioehtosopimus”

Kommentointi on suljettu.