Avioehto

Avioehtosopimus ei tarkoita avioeroa, vaan sillä voit varautua tulevaisuuden ikäviin yllätyksiin. Avioehdon voit tehdä ennen vihkimistä tai avioliiton aikana.

Avioliiton solmiminen tuo aina mukanaan avio-oikeuden, jonka voi kokonaan tai osittain poistaa avioehtosopimuksella. Avio-oikeus on mahdollista poistaa myös perinnön- tai lahjansaajan puolisolta.

Avioehdolla poistetaan avio-oikeutta

Avioliiton mukanaan tuoma avio-oikeus voi erotilanteessa johtaa yllättävään lopputulokseen, minkä voi välttää avioehdolla. Erityisesti avioehtosopimus on tarpeen uusperheille, yrittäjille sekä puolisoille, joista toinen on huomattavasti varakkaampi. Tai jos puolisot haluavat varautua tuleviin varallisuuseroihin, esimerkiksi lahjoituksiin tai perintöihin.

Kaikissa tilanteissa avioehto ei kuitenkaan johda puolisoiden toivomaan lopputulokseen.

Avioehtosopimuksen tekemisellä osoitat puolisollesi, että toisen varallisuus ei ole syy avioliiton solmimiseen. Avioehto voi myös estää eron, kun epätietoisuus omaisuuden kohtalosta hälvenee.

Kokenut lakimiehemme osaa neuvoa, tarvitsetteko avioehtoa. Lakineuvonta -palvelumme soveltuu tähän arviointiin ja henkilökohtaiseen konsultaatioon hyvin. Lisäksi saat ohjeita sopivan jatkopalvelun valintaan.

Blogissa lisätietoa avioehdosta

Lue parisuhteeseen liittyviä blogikirjoituksia blogistamme.

Miten yrittäjälle voi käydä erossa?

Yritysomaisuus on avio-oikeuden alaista omaisuutta, joten puolisolla on siihen avioliittolain mukainen avio-oikeus. Jos avio-oikeutta ei poisteta avioehdolla, voi yrittäjä pahimmassa tapauksesa menettää yrityksensä.

Avioehtosopimuksen hinta

Kun tilaat avioehtosopimuksen verkkokaupasta, saat maksutapaetujen lisäksi pdf-oppaan. Lue lisää avioehdon hinnoista.

Tee-se-itse avioehtosopimus

Tilaa verkkokaupasta kokeneen asianajajan laatima selkeän pdf-opas ja avioehtomalli havainnollisin ohjein – ymmärrettävyystakuulla!

Avioehtosopimus avaimet käteen -periaatteella

Saat räätälöidyn avioehtosopimuksen ja allekirjoituksen todistajineen toimistolla. Palvelun hintaan sisältyy myös avioehdon rekisteröintipalkkion. Maistraatin rekisteröintimaksu maksetaan lisäksi erikseen. Tutustu avioehdon hinnoitteluun.